Nitesh Bharosa

Nitesh Bharosa is hoogleraar GovTech aan de TU Delft en tevens academisch directeur van Digicampus. Bij Digicampus creëren openbare instanties, GovTech-bedrijven, onderzoeksinstituten en burgergroepen samen de volgende generatie openbare diensten met behulp van de modernste informatietechnologieën. Door de rol van hoogleraar en academisch directeur te combineren, wil Nitesh de lus van wetenschap naar maatschappelijke impact verkorten. Nitesh is ook de Diversity and Inclusion (D&I)-functionaris voor de faculteit Techniek, Bestuur en Management.

De intreerede van Nitesh Bharosa is gratis toegankelijk.

 

Lourens Visser

Lourens Visser is sinds 2019 CIO van de Rijksoverheid.

Stephen Davenport

Stephen Davenport is momenteel Global Lead voor Anticorruptie, Transparantie en Open Government bij de Wereldbank. Hij geeft leiding aan internationale GovTech-programma’s en initiatieven ter ondersteuning van transparantie, participatie, open overheid, open data en ontwikkelingsagenda’s. Stephen heeft samengewerkt met de USAID, de Wereldbank, het International Aid Transparency Initiative, Open Aid Partnership, Open Contracting Partnership en het Open Government Partnership, om doelen voor meer transparantie in internationale ontwikkeling te bereiken.
Stephen heeft ook innovaties geleid, waaronder de oprichting van de OpenGov Hub in Washington, de co-creatie van FeedBack Labs en AidData.

Jonathan Reichental

Dr. Jonathan Reichental is de oprichter van Human Future, een internationaal bedrijf op het gebied van bedrijfs- en technologieadvies, investeringen en onderwijs. Eerdere functies waren onder meer senior software engineering manager, directeur technologische innovatie, en CIO bij zowel O’Reilly Media als de stad Palo Alto in Californië.
In 2013 werd hij erkend als een van de 25 ‘doeners, dromers en bestuurders’ in de Amerikaanse overheid. In 2016 werd hij uitgeroepen tot een invloedrijke CIO in de Verenigde Staten en in 2017 tot een van de top 100 CIO’s ter wereld.
Reichental is een bekende opinieleider op het gebied van stedelijke innovatie, smart city’s, duurzaamheid, blockchain-technologie, gegevensbeheer, de vierde industriële revolutie en digitale transformatie.

Jonathan Reichental

Rolf Zeldenrust

Rolf Zeldenrust is een ervaren adviseur op het gebied van publiek innovatiemanagement en inkoop.

Hij werkt bij PIANOo (Expertisecentrum Aanbesteden) en heeft een focus op innovatiegericht inkopen. Daarmee is de ambitie om de publieke sector te inspireren en ondersteunen om beter het innovatiepotentieel van het bedrijfsleven en kennisinstituten te benutten voor het (efficiënter, effectiever, duurzamer) uitvoeren van publieke taken.

Rolf heeft een achtergrond in internationale economie en strategisch management, en vanwege zijn interesse in digitale innovatie ook kennis opgedaan op het vlak van AI machine learning.