Tom Jessen

Lourens Visser

Lourens Visser is sinds 2019 CIO van de Rijksoverheid.

Een breed ontwikkelde en ervaren IT Executive, die sterke analytische en managementvaardigheden combineert om leiding te geven aan complexe, dynamische en internationale organisaties.

Als CIO gepassioneerd over het leveren van de waarde van IT en het transformeren van de IT-afdeling in een effectieve en efficiënte IT-governancemotor door:
– ontwikkelen en implementeren van een Informatiestrategie
– verhogen van de ICT-volwassenheid
– complexiteit verminderen
– transparantie vergroten en bedrijfsgerelateerde KPI’s implementeren
– ontwikkelen en implementeren van een sourcingstrategie.

Als IT Outsourcing Executive ervaren in het aangaan, onderhandelen en opleveren van outsourcingcontracten in een internationale setting.

Mijn eerste ambitie is het creëren van een geoptimaliseerd portfolio van diensten en projecten met een toegewijd en deskundig team, in een juiste balans tussen een klantgerichte benadering en een gestandaardiseerde (blended) levering (inclusief offshore, matrix georganiseerd), in nauwe samenwerking met de business en IT-partners.

Ten tweede om de serviceprocessen, outsourcing governance en vraagprocessen te transformeren en professionaliseren om waarde voor het bedrijf te creëren en de bedrijfsbeheersing en klanttevredenheid te verbeteren.

Mijn visie is dat het uitbesteden van IT of bedrijfsprocessen een middel is voor bedrijven en bedrijven om zich te concentreren op de kernactiviteiten. Outsourcing is een transformatietraject, ondernomen samen met de IT-partners en interne business units, waarbij een professioneel ecosysteem wordt gecreëerd rond bedrijfsprocessen, informatie en IT-diensten.

Specialiteiten: IT Governance, IT Strategie, People (Verander) management, Reorganiseren van afdelingen, Service Delivery Management, Sourcing Strategie, Request for Service Management, Contract Management, Programma Management, Transitie Project Management (PMP), Business Development, Bid Management, Infrastructuur Management , Applicatiebeheer.

Nitesh Bharosa

Nitesh Bharosa is hoogleraar GovTech aan de TU Delft en tevens academisch directeur van Digicampus. Bij Digicampus creëren openbare instanties, GovTech-bedrijven, onderzoeksinstituten en burgergroepen samen de volgende generatie openbare diensten met behulp van de modernste informatietechnologieën. Door de rol van hoogleraar en academisch directeur te combineren, wil Nitesh de lus van wetenschap naar maatschappelijke impact verkorten. Nitesh is ook de Diversity and Inclusion (D&I)-functionaris voor de faculteit Techniek, Bestuur en Management.

De intreerede van Nitesh Bharosa is gratis toegankelijk.

 

Anne Fleur van Veenstra

Als Director of Science verantwoordelijk voor de kennispositie van TNO ICT, Strategie & Beleid. Senior onderzoeker met ruim vijftien jaar ervaring in Digitale Overheid, Openbaar Bestuur en Informatiesystemen. Veel gepubliceerd over data gestuurde beleidsvorming, de maatschappelijke impact van big en open data, en digitalisering en innovatie in de publieke sector. Opzetten van TNO’s Policy Lab-initiatief, uitvoeren van experimenten met data gestuurde beleidsvorming in samenwerking met overheidsorganisaties.

Siri Beerends

Siri Beerends is socioloog en onderzoekt bij medialab SETUP samen met kunstenaars de maatschappelijke impact van digitale technologie. Met haar journalistieke insteek stimuleert ze een kritisch debat over toenemende dataficering en kunstmatige intelligentie. Haar promotieonderzoek (Universiteit Twente) gaat over authenticiteit en de vraag op welke manier AI de afstand tussen mensen en machines verkleint.

Ellen Bijsterbosch

Ellen Bijsterbosch heeft een achtergrond als theatermaker en mediawetenschapper, en werkt binnen SETUP met een kritisch-hilarische insteek aan kunstwerken die invoelbaar maken wat de impact van technologie is. Op dit moment is het absurdistische apparaat Cuddle King 2000 op verschillende plekken in het land te ervaren, een apparaat dat suggereert dat je romantiek ook kunt zien als een proces dat met data te optimaliseren valt.

Arnoud van Petersen

Arnoud is als CIO en Hoofd IT verantwoordelijk voor alle IT, datavoorzieningen en techniek die het NCSC gebruikt voor het realiseren van de maatschappelijke opgave; het digitaal weerbaar maken en houden van Nederland. Die rol vervult hij sinds 2018. Daarvoor heeft hij onder andere bij het ministerie van BZK en de Belastingdienst gewerkt.

Stephen Davenport

Stephen Davenport is momenteel Global Lead voor Anticorruptie, Transparantie en Open Government bij de Wereldbank. Hij geeft leiding aan internationale GovTech-programma’s en initiatieven ter ondersteuning van transparantie, participatie, open overheid, open data en ontwikkelingsagenda’s. Stephen heeft samengewerkt met de USAID, de Wereldbank, het International Aid Transparency Initiative, Open Aid Partnership, Open Contracting Partnership en het Open Government Partnership, om doelen voor meer transparantie in internationale ontwikkeling te bereiken.
Stephen heeft ook innovaties geleid, waaronder de oprichting van de OpenGov Hub in Washington, de co-creatie van FeedBack Labs en AidData.

Meryem el Bouyahyaoui

Inez Joung