Lourens Visser

CIO Rijk | Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties

Lourens Visser is sinds 2019 CIO van de Rijksoverheid.

Een breed ontwikkelde en ervaren IT Executive, die sterke analytische en managementvaardigheden combineert om leiding te geven aan complexe, dynamische en internationale organisaties.

Als CIO gepassioneerd over het leveren van de waarde van IT en het transformeren van de IT-afdeling in een effectieve en efficiënte IT-governancemotor door:
- ontwikkelen en implementeren van een Informatiestrategie
- verhogen van de ICT-volwassenheid
- complexiteit verminderen
- transparantie vergroten en bedrijfsgerelateerde KPI's implementeren
- ontwikkelen en implementeren van een sourcingstrategie.

Als IT Outsourcing Executive ervaren in het aangaan, onderhandelen en opleveren van outsourcingcontracten in een internationale setting.

Mijn eerste ambitie is het creëren van een geoptimaliseerd portfolio van diensten en projecten met een toegewijd en deskundig team, in een juiste balans tussen een klantgerichte benadering en een gestandaardiseerde (blended) levering (inclusief offshore, matrix georganiseerd), in nauwe samenwerking met de business en IT-partners.

Ten tweede om de serviceprocessen, outsourcing governance en vraagprocessen te transformeren en professionaliseren om waarde voor het bedrijf te creëren en de bedrijfsbeheersing en klanttevredenheid te verbeteren.

Mijn visie is dat het uitbesteden van IT of bedrijfsprocessen een middel is voor bedrijven en bedrijven om zich te concentreren op de kernactiviteiten. Outsourcing is een transformatietraject, ondernomen samen met de IT-partners en interne business units, waarbij een professioneel ecosysteem wordt gecreëerd rond bedrijfsprocessen, informatie en IT-diensten.

Specialiteiten: IT Governance, IT Strategie, People (Verander) management, Reorganiseren van afdelingen, Service Delivery Management, Sourcing Strategie, Request for Service Management, Contract Management, Programma Management, Transitie Project Management (PMP), Business Development, Bid Management, Infrastructuur Management , Applicatiebeheer.

Presentaties:

Ronde tafel Lunch Exclusief | 12:15 – 13:15 | Dining Room
Markt en overheid | 11:00 – 11:30 | Auditorium